spyro Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 witam jak chce sobie zainstalować tleenx2 to mi wyskakuje coś takiego [root@assassin spyro]# rpm -ivh tleenx2-CVS-20050220-1.i586.rpm błąd: Niespełnione zależności: gtk+2 jest wymagany przez tleenx2-CVS-20050220-1.i586 i teraz mam pytanie (_z kąd_ → skąd) ORT zainstalować gtk+2 ? czy jest jakiś pakiet binarny ? jak instalowałem ze źródła to mi przy robieniu checkinstall wypisywało błąd 1, 2, 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 zainstaluj gtk2-devel (np przez yuma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 ja robie tak: - wszystko instaluje yumem/aptem - gdy jednak czegos nie ma (tlenx) to szukam rpmow z netu - gdy wyskakuja zaleznosci w danym rpmie to najpierw szukam czy nie ma zaleznosci w repo yuma/apta... - a jak nie ma to szukam w http://rpm.pbone.net/ -w ostatecznosci kompilacja i checkinstall - Ty tez tak szukaj. Najwyzej troszke spedzisz czasu na http://rpm.pbone.net/ PS. inne przydatne linki to: http://www.rpmfind.net/ i http://www.rpmseek.com/index.html pozdro 600 + 900/11100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 pozdro 600 + 900/11100 Chuchnij! ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 pozdro 600 + 900/11100 Chuchnij! ;P no dobra Konrad, pilem dzis troszke ale i tak pozdrawiam wszystkich PS. Nigdy wiecej fedora.pl po pubie, tamtego posta u gory edytowalem z 5 razy by nie bylo literowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Spyro - nie polecam ci Tleenx2... ale jak już się upierasz to: rpm -Uvh --nodeps tleenx2-CVS-20050220-1.i586.rpm Pójdzie baz sprawdzania zgodności GTK, a jeżeli chcesz to proponuje Ci zainstalować PSI i masz w jednym Jabbera, GG i Tlena + parę innych. Oczywiście powyższa komenda na 100% działa na FC4, który ma już w instalce gtk+2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 a jeżeli chcesz to proponuje Ci zainstalować PSI i masz w jednym Jabbera, GG i Tlena + parę innych. Jak już jesteśmy przy polecaniu to ja polecam GNU Gadu 2. RPM-y są tam stare więc radzę instalować ze źródeł. Ale w sumie do tego samego się to sprowadzi jak w TleenX2 (np instalacja gtk2-devel). A tak BTW - wiesz o tym, że jest TleenX3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 A tak BTW - wiesz o tym, że jest TleenX3? ...z którym są problemy pod FC4 i wszyscy polecają instalcję T2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 A tak BTW - wiesz o tym, że jest TleenX3? ...z którym są problemy pod FC4 i wszyscy polecają instalcję T2? Ok. Dla mnie nowość. Tak czy siak nie polecam w ogóle TleenXa lecz GG2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 rpm -Uvh --nodeps tleenx2-CVS-20050220-1.i586.rpm Nie polecam instalować przez --nodeps. Nie dość, że się pewnie posypie przez te gtk, to jeszcze jest to z leksza głupi nawyk, przez który można sobie system rozwalić (wiem po sobie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 @lszk co do twojej wypowiedzi to sie zgadzam ale uczyniłem tak tylko raz z tym tleenx2 bo sie inaczej nie chciał zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Oczywiście, że tak, ale w wypadku Tleenx2 inaczej sie nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 zrobie paczke checkinstalem i zainstalowac normalnie a nie --nodeps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi