spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 witam mam problem z instalacją deer park jak odpalam instalator to mi wyskakuje coś takiego [root@assassin firefox-installer]# sh firefox-installer ./firefox-installer-bin: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory może to być spowodowane tym że mam zainstalowanego firefoxa 1.0.4 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Nie, brakuje Ci poprostu bibliuoteki. yum search libstdc++.so.5 i zainstaluij to, co wypluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 a yum wypluwa coś takiego [root@assassin spyro]# yum search libstdc++.so.5 Searching Packages: Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 kadu 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files No Matches found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Zamiast serach trzeba było wpisać provides. Na przyszłośc man yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 @gajownik wpisałem to co napisałem i mi coś pisało o openoffice wkurzyłem sie i wpisałem yum install libstdc++.so.5 i mi zainsatlowało taką paczke compat-libstdc++-33 odapliłem instalacjie i wszystko gra dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Hmm, a mi nic nie wypisało :/ Mógłbyś jeszcze wpisać: yum provides libstdc++.so.5\* i powiedzieć mi czy yum się przypadkiem nie zawiesza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Zamiast serach trzeba było wpisać provides. Na przyszłośc man yum Zapamiętam :/ Mana pod Debianem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 @gajownik wpisałem to co mi napisałeś i yum zaczął sprawdzać mi repo i sie zwiesił ale teraz mam problem z deer parkiem a mianowicie jak wchodze na to forum to mi sie pokazuje bardzo szeroka strona (na innych stronach tak sie nie dzieje) da sie to jakoś ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 do DeerParka stworz nowy profil, inny niz uzywasz do normalnego FF. Zaimportuj zakladki ale reszte ustaw na nowo... Bo powinno byc na nowym taka dygresja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 (..)teraz mam problem z deer parkiem a mianowicie jak wchodze na to forum to mi sie pokazuje bardzo szeroka strona (na innych stronach tak sie nie dzieje) da sie to jakoś ustawić Też tak miałem na wcześniejszych buildach (nowy profil ofkorz), zdarza się też na innych stronach (np. linux.pl - choć w ostatnim biuldzie którego używałem nie zawsze..). Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2005 zrobiłem nowy profil bo o tamten sie pluło że inny program z niego korzysta i teraz nie wiem jak ustawić to żeby sie dopasowywał rozmiar strony do rozmiaru okna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 wpisałem to co mi napisałeś i yum zaczął sprawdzać mi repo i sie zwiesił Dzięki za info. Zgłosiłem w Bugzilli i w wersji 2.3.4 już to poprawili. Teraz należy tylko poczekać na aktualizację :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi