zul_mail Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 no wlasnie, mam taki problem bo nie wiem jak, [szukalem na forum :-] ] dodac za pomocą konsoli nie uruchamiajac programow linijke do pliku, np do fstab, prosze podajcie komendę o ile to w ogole możliwe Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Możesz to zrobić np. w ten sposób: echo tekst >> plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 (edytowane) moim zdaniem musisz użyć jakiegoś edytora pod konsole np. joe żeby wyedytować fstaba ale to tylko moim zdaniem chyba sie grubo pomyliłem i wygłupiłem przepraszam za posta i takie pytanie odemnie czy można tą metodą dopisać fragment tekstu np. w połowe tekstu czy tylko na sam koniec ?? Edytowane Lipiec 10, 2005 przez spyro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zul_mail Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 heh, a moze tak: echo "To mały tekst dodany na koniec pliku fstab;p" >> /etc/fstab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi