FC4 Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Witam, Jak zmusić Squirrelmaila pod FC4 do działania ? Zarowno na pakietowym jak i na kompilowanym otrzymuje to samo: Error connecting to IMAP server: tu nazwa hosta. 13 : Permission denied ....i tyle. Nie wiem co moze byc juz nie tak. Na RH9 nie mialem z tym w ogóle problemow. Zla konfiguracja Dovecot ? Imap dziala - tylko Apache ni emoze sie do niego dobrac... php-imap zainstalowane. Sprawdzlem na swiezej instalce - to samo. Nawet jak chce sie laczyc z zewnetrznym serwerem. Moze czegos nie włączylem w Apache'u ? Bo do takich wnioskow dochodze, tylko nie mam pojecia czego... help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Wedlug mnie masz prblem z Firewall. Czy otworzyles port imap zeby mozna sie bylo polaczyc? Czy SELinux pozwala na laczenie z imap - cyrus? (czasami jest najlepie wylaczyc czesc SELinux a do testow wylaczyc calkowice Firewall) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4 Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 # netstat -ta | grep imap tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN SELinux to dla mnie zupelna nowosci, wiec to pewnie to.... jesli mozesz podpowiedziec jak to tam ustawic to bede wdzieczny, ak czy siak ide szukac na Google.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi