Zygmunt Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 Podcza ./configure wywala coś takiego: ..... checking dependency style of g++... gcc3 checking whether gcc is blacklisted... yes configure: error: This particular compiler version is blacklisted because it is known to miscompile KDE. Please use a newer version, or if that is not yet available, choose an older version. Please do not report a bug or bother us reporting this configure error. We know about it, and we introduced it by intention to avoid untraceable bugs or crashes in KDE. Przepraszam nie mam czasu na szukanie po sieci i tłumaczenie. Czy muszę ściągnąć nowe KDE, czyli 3.4.1??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Lipiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2005 Z informacji wynika ze jest problem z wersja gcc ktora uzywasz. Jezeli uzywasz FC3, to posiada ona kilka wersji kompilatorow gcc. Tez kiedys mialem program z kompilacja jednego programu i musialem uzyc starszej wersji gcc ustawiajac tymczasowa zmienna srodowiskowa CXX. W tamtym przypadku to dzialalo. export CXX=gcc32 Pod FC4 jest tylko jeden kompilator gcc zainstalowany domyslnie. Moze sa starsze do zainstalowania. Mam nadzieje ze sie przyda ta informacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Lipiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2005 moze trcoche lamerskie pytanie ale jak to zrobić ? Znalazłem fajny splesh screen ktory wymaga wasnie plugina Moodin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi