bartucha82 Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Mam prośbę do posiadaczy kart ATI i FC4. Jakby ktoś mógł mi podać prawa dostępu do /dev/shm i pliku wewnątrz to byłbym bardzo wdzięczny. Bo mam wrażenie , że momentami po przelogowaniu użytkownika prawa własności przechodzą na ostatnio zalogowanego użytkownika i nie wiem co jest grane Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrowienia <edit1>Wiem już , że po zawieszeniu się jakiejś aplikacji OpenGL plik ATISHM00 z katalogu /dev/shm nie jest ponownie tworzony. Dopiero po ponownym włączeniu jakiejś aplikacji korzystającej z OpenGL jest on tworzony ,ale z prawami dla uzytkownika obecnie zalogowanego. Po prostu załamka. Nienawidzę ATI. Co mnie podkusiło żeby to zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scout Napisano Sierpień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 U mnie właścicielem folderu shm jest root, ale prawa ma 1777. Tak przydzieliła FC4. Pozdro, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Sierpień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Dzięki za info. Nie wiem czemu , ale czasami ten plik ATISHM00 u mnie znika i jak wchodzę na jakieś konto i odpalam aplikację openGL to się tworzy , ale z prawami użytkownika. Po tym na innych kontach przestaje chodzić akceleracja 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi