sir_skiner Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 podczas startu systemu system traktuje czas z CMOS-u jako `localtime -2h`, w efekcie dostaje czas przesuniety do rzeczywistego o 2h. przy zamykaniu, system synchronizuuje CMOS z czasem systemowym i tak gdy na FC mam ustawiony dory czas, to po zamknieciu systemu CMOS puzni sie o 2h. co z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Możesz sobie ustawić synchronizacje z serwerem czasu. ntpdate ntp.task.gda.pl W gnome pamiętam, że można to było ustawić klikając prawym na zegar/właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 u mnie tez się pojawił taki problem....zauważyłem, że powstaje on podczas zamykania systemu...fedora nie może zsynchrronizować czasu z CMOSem, cuś blokowalo dostęp, audit zgłaszał dość długie komunikaty - pomogła dopiero aktualizacja selinux-policy-targeted. Sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Tez mialem cos takiego. Ale ja spitoliem sobie system i tak musialem go zrobic z obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_skiner Napisano Sierpień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 problem w tym, ze ntpd nic tu nie poradzi, bo owszem, ustawi dobry czas a po rebucie znow CMOS jest cofniety o 2h... i gdy chcemy pracowac na innym systemie musimy zwow przestawiac zegarek (nie wiem jak zmusic windows aby na starcie synchronizowal sie z serwerem czasu). ponadto nie wiem czy w miejscu przeznaczenia kompa bedzie stalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi