KrzysieQ Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Mam podmontowaną windowsową partycje NTFS i chciałem ją udostepnić Sambą w sieci. W smb.conf wygląda tak: [System] path = /mnt/drive-c guest ok = yes read only = yes browseable = yes [Dane] path = /mnt/drive-e guest ok = yes read only = yes browseable = yes [Archiwum] path = /mnt/drive-d guest ok = yes read only = yes browseable = yes [Archiwum] to partycja fat i z nią nie ma problemu jednak [system] i [Dane] wydają się puste w otoczeniu sieciowym pod Windowsem. Partycje są podmontowane !! Gdzie może być problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachowy Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Jeżeli to FC4 to według mnie masz problem z SElinux. Jeżeli nie zależy Tobie bardzo na bezpieczeństwie komputera to bym wyłączył SElinux dla smbd i nmbd. To łatwiejsze rozwiązanie. Jeżeli natomiast zależy Tobie na bezpieczeństwie Twojego komputerka to polecam lekturę materiałów na temat nadawania etykiet partycjom FAT. PS. SElinuxem łatwo zarządzać poprzez aplikację GUI system-security-level Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi