Skocz do zawartości

Co Myśle O Fedora Fc4

xcore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Powiem tak, przez kilka lat administruje sieci oparte na Windows serwer NT i 2000 2003, kiedys próbowałem RedHat 7 i nie podobal mi sie (mam w kilku firmach RH7 w trybie tekstowym i chodza podstawowoe uslugi. Teraz zainstalowałem Fedore i jestem w szoku co ona potrafi, poprostu klawa - Microsoft juz powinien sie bać, bo koniec jest bliski :), juz nie powiem o rożnicy w cenie. Chyba od dzis tam gdzie mozna bede instalował Fedore

Pozdrawaim Rafał

To ja jeszcze dożucędorzucę, że łączenie się do sieć za pomcą WiFi też się szybciej odbywa, jeszcze przed pokazaniem się okna logowania, gdzie w win niestety trzeba nieco poczekać.

W ogóle (_linuks_ → Linux) ORT jest super jak się go nieco obkmini.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
owiem tak, przez kilka lat administruje sieci oparte na Windows serwer NT i 2000 2003

Odkiedy na serwer wstawia się systemy z trybem graficznym :blink: W windowsie nie ma możliwości odpalenia go bez trybu graficznego więc temu według mnie nie nadaje się na serwer. Windows jest w miare dobry na Desktop ale na serwer :lol:

Microsoft juz powinien sie bać, bo koniec jest bliski , juz nie powiem o rożnicy w cenie.

Fedora jest robiona z myślą o użytkowaniu na Desktop, stacje roboczą. Na serwer z czerwonego kapelucza jest RedHat enterprise, który nie jest wcale tani

owiem tak, przez kilka lat administruje sieci oparte na Windows serwer NT i 2000 2003

Odkiedy na serwer wstawia się systemy z trybem graficznym :blink: W windowsie nie ma możliwości odpalenia go bez trybu graficznego więc temu według mnie nie nadaje się na serwer. Windows jest w miare dobry na Desktop ale na serwer :lol:

Baaaardzo kiepski argument. :/