rakso Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 oto co zrobiłem: yum install mysql zainstalowal sie mysql.i386 0:4.1.12-2.FC4.1 po wpisaniu shell#mysql ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) przeszukałem google i wszystko co możliwe i nic. niby tak jakies problemu z uprawnieniami wiec chmod 777 /var/lib/mysql/ i nic. Jakies pomysly? al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Wiesz, ja bym go najpierw odpalił service mysql(d) start (kurde nigdy nie wiem, czy to d ma tam być w F. ) Tylko loguj się poprawnie na roota → su - (z kreską, bo nie ruszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Wiesz, ja bym go najpierw odpalił service mysql(d) start (kurde nigdy nie wiem, czy to d ma tam być w F. ) działa:) dzieki service mysqld start ze 3 dni non stop szukam a tu wystarczylo jedna funkcje wpisac. Ale ciekawe ze nie moglem tego znaleźć w googlach. na przyszłość chyba warto dodać to do FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Ale ciekawe ze nie moglem tego znaleźć w googlach Bo to tylko w Fedorze działa. Normalnie się to uruchamia tak (przynajmniej u mnie; na F. ścieżka może się różnić) /etc/init.d/mysql start W każdym razie gdzie w /etc find /etc |grep mysql i powinieneś się dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi