lysyr Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 nie wiem czy to odpowiednie miejscy, by opisac moje przezycia z fedora, ale trudno... pisze.... fedora nie jest moim pierwszym linuuxem, wczesniej mialem debiana unstable, ktory jak sie okazalo (wczesniej go chwalilem) jest niczym przy fedorze. wersja debiana unstable, nie miala nawet kde 3.4 [i to mialy byc swieze pakiety?!]. nie wspomne juz o apt, ktory non stop robil jakies zaleznosci, i inne pierdy, sypal sie co chwile. yum, wypada przy nim znakomicie, moze nie jest szybszy, ale za to stabilny. reasumujac: fedora to jak narazie najlepsza dystrybucja z jaka sie spotkalem poki co jeszcze nic sie nie zepsulo, i jest wysmienicie - oby tak dalej. pozdrawiam fedore crew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 wersja debiana unstable, nie miala nawet kde 3.4 [i to mialy byc swieze pakiety?!]. Jakbyś dodał odpowiedni repo, to by było apt, ktory non stop robil jakies zaleznosci, i inne pierdy, sypal sie co chwile. Ciekawe... W sidzie są czasem problemy z niektórymi paczkami, wymagają czegoś, czego nie ma. Dlatego dla mniej obeznanych poleca się testinga Tam takich kwiatków nie ma. A apt rox ;-) PS. Zły dział. Trzeba to było do Hydeparku wciepnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Sierpień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hehe, ostatnio ja instalowalem, dodalem do apt nowe repozytoria, ale dalej pisal ze jakies zaleznosci musi spelnic, i nie moglem go zainstalowac ;/ fedora roxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_JABA Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 (edytowane) Moje przezycie z linuxem → Linuksem nie liczac tysiecy livecd to :(w tej kolejnosci) mandrake i gentoo. Na fedore zdecydowalem sie przez usrednienie, mandrake byl ..."lamerski" a gento dzialalo super bylo trudne ale genialne uzywalem go pol roku ale po wymiane sprzetu nie udalo mi sie zmusic go do dzialania na nowej konfiguracji, wienc → więc usrednilem i wziolem → wziąłem fedore i narazie → na razie zeczywiscie → rzeczywiście usrednione-obsluga jak mandrake problemuw → problemów jak przy gentoo. Non stop "jeszcze cos" ale postaram sie przebrnac bo do winzgrozy → Windows nie wruce → wrócę :shock: /edit/ Jest coś takiego jak polskie znaki diakrytyczne - na tym forum należy ich używać. http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=1058 §4 9. Edytowane Wrzesień 5, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi