Skocz do zawartości

Fedora, After Install

lysyr

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy to odpowiednie miejscy, by opisac moje przezycia z fedora, ale trudno... pisze....

fedora nie jest moim pierwszym linuuxem, wczesniej mialem debiana unstable, ktory jak sie okazalo (wczesniej go chwalilem) jest niczym przy fedorze.

wersja debiana unstable, nie miala nawet kde 3.4 [i to mialy byc swieze pakiety?!].

nie wspomne juz o apt, ktory non stop robil jakies zaleznosci, i inne pierdy, sypal sie co chwile.

yum, wypada przy nim znakomicie, moze nie jest szybszy, ale za to stabilny.

reasumujac:

fedora to jak narazie najlepsza dystrybucja z jaka sie spotkalem :)

poki co jeszcze nic sie nie zepsulo, i jest wysmienicie - oby tak dalej.

pozdrawiam fedore crew :)

wersja debiana unstable, nie miala nawet kde 3.4 [i to mialy byc swieze pakiety?!].

Jakbyś dodał odpowiedni repo, to by było ;)

apt, ktory non stop robil jakies zaleznosci, i inne pierdy, sypal sie co chwile.

Ciekawe... W sidzie są czasem problemy z niektórymi paczkami, wymagają czegoś, czego nie ma. Dlatego dla mniej obeznanych poleca się testinga ;) Tam takich kwiatków nie ma. A apt rox ;-)

PS. Zły dział. Trzeba to było do Hydeparku wciepnąć.

• 2 weeks later...

Moje przezycie z linuxemLinuksem nie liczac tysiecy livecd to :(w tej kolejnosci) mandrake i gentoo. Na fedore zdecydowalem sie przez usrednienie, mandrake byl ..."lamerski" a gento dzialalo super bylo trudne ale genialne uzywalem go pol roku ale po wymiane sprzetu nie udalo mi sie zmusic go do dzialania na nowej konfiguracji, wiencwięc usrednilem i wziolemwziąłem fedore i naraziena razie zeczywiscierzeczywiście usrednione-obsluga jak mandrake problemuwproblemów jak przy gentoo. Non stop "jeszcze cos" ale postaram sie przebrnac bo do winzgrozyWindows nie wrucewrócę :shock:

/edit/

Jest coś takiego jak polskie znaki diakrytyczne - na tym forum należy ich używać.

http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=1058 §4 9.

Edytowane przez gajownik