lszk Napisano Wrzesień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 lszk@debian:~$ su lszk Password: lszk lszk@debian:~$ su - lszk Password: lszk@debian:~$ Jak jest z myślnikiem, to się już ta zmiena nie pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 Jak jest z myślnikiem, to się już ta zmiena nie pokazuje. Bo u Ciebie podczas logowanie ~/.bash_profile nie odczytuje ~/.bashrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 Bo u Ciebie podczas logowanie ~/.bash_profile nie odczytuje ~/.bashrc No dobra, to rozwiązuje kwestie logowania się z myślnikiem i bez, ale dalej nie wiem, czemu ten ~/.bashrc jest odczytywany dopiero po wystartowaniu x'sów. A ja zamiast przelogowaniem, to się posiłkuje rebootem W każdym razie nie chodzi. [edit] Dobra udało mi się to zrobić Jednak w ~/.bash_profile musiał się znajdować ten wpis nt. ~/.bashrc if [ -f ~/.bashrc ]; then . ~/.bashrc fi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi