diodzik Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 siemka mam pewien problem z gDesklets na fc4 :/ przy wpisaniu komendy ./configure pod koniec wyskakuje mi nstępujący błąd configure: error: Library requirements (pygtk-2.0 >= 2.4.0 pyorbit-2 >= 2.0.1 gnome-python-2.0 >= 2.6.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them. i prosze o porade co trzeba zrobic z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Najprościej, to zainstalować paczke przez yuma, to nie będzie problemów. A jak koniecznie chcesz ze źródeł, to sprawdz, czy posiadasz wyżej wypisane pakiety razem z odpowiadającymi im paczkami devel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diodzik Napisano Wrzesień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Najprościej, to zainstalować paczke przez yuma, to nie będzie problemów. niemoge zainstalowac przez yum ani apt ponieważ wyskakuje mi że nie ma takiej paczki sprawdz, czy posiadasz wyżej wypisane pakiety razem z odpowiadającymi im paczkami devel. a jak to zrobić ??:>?? niejestem za bardzo doświadczony co do Linuksa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Do yuma dodać odpowiednie adresy rep. Były na forum. a jak to zrobić rpm -qa |grep pakiet Muszą być po dwa pakiety o tej samej nazwie, a w jednym jeszcze dodatkowo dopisane devel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi