gajownik Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 To jest trochę dziwne, bo ten plik u mnie wygląda identycznie. Która wersja audit? Masz włączoną usługę auditd (chkconfig --list auditd)? Z tym LVM to jest w porządku i nie trzeba się o to martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Jakoś wątpię, czy jest jakiś sens sprawdzania włączonych usług w trybie rescue ;-]. A do zwykłego się nie mogę zalogować. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 chroot nie działa? Zawsze możesz przejrzeć zawartość katalogu /mnt/sysimage/etc/rc.d/rc5.d/ i zobaczyć jakie liteki i cyferki są na początku pliki z auditd w nazwie (domyślam się, że standardowym runlevelem jest u Ciebie 5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Dooobra. Poleciałem do /etc/X11/xorg.conf. I wtedy mnie olśniło. W jakimś genialnym poradniku dot. instalacji czcionek TTF napisali, żeby tam dopisać ". FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/" -> chyba nie muszę tłumaczyć, że po usunięciu frazy, serwer Xów się odpalił bez problemów? Nie wiem tylko jaka jest różnica, czy jest z kropką czy bez. Bez kropki działa, z kropką nie. Zostawić to ustrojstwo bez kropki czy w ogóle usunąć? Pozdrawiam i dziękuję za wytrwałość Gajownik Theriel P.S. Tego auditd jeszcze sprawdzę później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 W jakimś genialnym poradniku dot. instalacji czcionek TTF napisali, żeby tam dopisać ". FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/" To chyba jakiś starodawny sposób instalacji czcionek. Zrób według tego opisu → http://fedora.redhat.com/docs/release-note...n-xwindows-xorg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Trochę trudno mi byłoby "odkręcać" bo nie pamiętam jak dokładnie te czcionki instalowałem. Działają i to jest najważniejsze. Tekst z configa wyrzuciłem i jest dobrze. Ale dzięki za uwagę. W zasadzie to proponuję już EOT, chyba wszystko zostało wyjaśnione, dzięki wielkie Gajownik jeszcze raz za pomoc i czas poświęcony. Pozdrawiam serdecznie Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi