Simon Templer Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 Czesc. Mam taki maly problem . Chcialem sobie zrobic osobvna partycje na ext3. Partycja jest na hda3 ma 20 giga. Normalnie montowalem ja mount /dev/hda3 /mnt/dodatkowy Ale chcialem to zautomatyzowac i zrobic odpowiendi wpis w fstab. Zrobilem taki wpis /dev/hda3 /mnt/dodatkowy ext3 rw,umask=000,uid=0,gid=0 0 0 ale wtedy przy montowaniu wyskakuje mi mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hda3, or too many mounted file systems gdy wpis zmienie na /dev/hda3 /mnt/dodatkowy ext3 defaults 0 0 partycja montuje sie. Problem jest w tym,ze chcialem aby zwykly uzytkownik mogl do tej partycji cos wgrywac lub kasowac. Co jest nie tak w tym 1 wpisie,ze wyskakuje ten blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 /dev/hda5 /mnt/ext3 ext3 auto,users,rw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi