seba Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 Zrobiłem upgrade systemu yumem zainstalowałem nowe jądro też z yuma, następnie po restarcie miałem drobne problemy z logowaniem ale wystarczyło dodać użytkownika do /etc/hosts. Po następnym restarcie wszystko sie ładuje do momentu kiedy włącza się sendmail, system staje. Narazie wyłączyłem sendmaila z usług i wszystko działa ok, ale dlaczego staje ten sendmail????????? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 wystarczyło dodać użytkownika do /etc/hosts ?? Ten plik służy do czegoś zupełnie innego. Co w nim teraz masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba Napisano Wrzesień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 To teraz mam w /etc/hosts # Do not remove the following line, or various programs # that require network functionality will fail. 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost 127.0.0.1 seba Po upgradowaniu systemu po restrcie kiedy się logowałem wystąpił błąd, nie mógł znaleźć adresu ip dla użytkownika czy coś takiego. Gnome zasugerował takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Dziwne. Gnome mi nigdy takich rzeczy nie podpowiadał. Z tego co widze, to pewnie przedefiniowałeś aliasy do 127.0.0.1 i sendmail nie może znaleźć adresu hosta localhost. Spróbuj tam wpisać coś takiego: # Do not remove the following line, or various programs # that require network functionality will fail. 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba Napisano Wrzesień 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Dzięki gajownik sendmail teraz działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 Witam Podepnę sie z tematem Wykupiłem domenę i postawiony serwer pocztowy Sendmail na auroksie 12. Mam jednak problem z odbieraniem maili z internetu, tzn wysyłam np z strony onetu i maile nie dochaodzą, na onecie nie ma żadnych info że nie zostały wysłane. Sendmail wysyła bez problemu a odbiera tylko z kont lokalnych. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi