MitS Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Witam! Niedawno miałem podobny problem tylko że z programem rosegarden który został rozwiązany. Teraz mam inny Chodzi o program lives (lives-0.9.5-0.pre4.su90.i586.rpm) on jest na suse lecz potrzebuje go na fedore i brakuje mi do niego paru bibliotek których nie wiem skad ściagnąć. * MPlayer * freetype2 * alse * libffmpeg Do tego dodam że mam zainstalowanego mplayera oraz 32 kodeki do niego i pare innych rzeczy. Dźwięk alsa też jest niby zainstalowany. Jeśli chodzi o (_yum'a_ → yuma) ORT to próbowałem ale nie mam najwidoczniej odpowiednich repozytoriów. Gdyby ktoś pomógł mi w tym problemie byłbym wdzięczny !!! PS> najlepiej dodać jakieś repo do (_yum'a_ → yuma) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 http://rpm.pbone.net/ - poza trzecim plikiem jest wszystko. wpisz to do wyszukiwarki i pobierz odpowiednie pakiety. Co do repo to ja używam yumexa i repo które on ma wgrane (livna, extras,dag,base,freshrpms i kadu). O ile mnie pamięć nie myli to w FAQ są jakies repo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Dzięki za radę, ale niestety nie pomogło, weszedłem na tę stronkę, ściagnołem pakiety, zainstalowałem i pokazuje że brak tych samych bibliotek. A jesli chodzi o faq fedory to niestety ale przeczytałem o repo (_yum'a_ → yuma) ORT i uaktualniłem go już dużow cześniej i też nie znalazło. Ma ktoś pomysły jak te biblioteki znaleźć tak by to mogło się zainstalować ?? PS. Co to jest yumex ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 P.S. Co to jest yumex ?? Graficzna nakładka na yuma, coś jak Synaptic w apt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 mówisz masz lives /apt/fedora/4/en/lives-0.9.5-1.pre2.2.mr.i386.rpm a to musisz mieć w systemie gtk2-devel freetype-devel >= 2.0 SDL-devel pango-devel aalib-devel bison libvisual-devel >= 0.2.0 slang-devel atk-devel ImageMagick mjpegtools-devel ffmpeg-devel alsa-lib-devel xmms mplayer sox ImageMagick cdrecord cdda2wav mjpegtools Zainstalowałem u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Kurde arturek pomogłeś mi po raz drugi z podobnymi problemami .... no po prostu cudotwórca Dzięks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Witam Tutaj masz linka z rpm-em dla FC4, a potem już tylko w konsoli yum install lives-0.9.5-pre4.i386.rpm. Program instaluje się i działa bez najmniejszych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi