Theriel Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Witajcie. Doszedłem do wniosku, że można by rekompilować kernela, odpalić nowego (pracuję do tej pory na tym standardowo z FC4).. No i wpadłem na pomysł, żeby z tej okazji doinstalować jakieś dodatki. Na pewno znajdzie się wśród nich bootsplash. Niestety, jest to moja pierwsza rekomilacja od daaaaaaaawna, więc chciałbym dowiedzieć się, jakie dodatkowe moduły (pomijając sprzętowe oczywiście) instalujecie/warto zainstalować? P.S.Jak wygląda kwestia instalacji nvidii pod FC4? Czytałem tuż po wyjściu Core, jak wszyscy narzekali na problemy... Można zrobić to bezboleśnie, czy trzeba wgrywać moduł przy kompilacji jądra i bawić się z konfiguracją 55 różnych rzeczy? Czy sterowniki nvidii "odblokowują" może śmieszną granicę serwera Xów dotyczącą odświeżania monitora (85%)? P.P.S.A może jakieś nowe jajko się szykuje? Nie to żebym był leniem, ale jak ma wyjść kernel nowy za parę dni to poczekam #-P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 na Desktop to jak juz koniecznie chce Ci sie rokompilowac jadro na FC to polecam LOVE-SOURCES co pawda jest to ebuild dla Gentoo ale mozna to (nie sprawdzalem) zainstalowac na innej dystrybucji -> tutaj opis A non-Gentoo Love-Sources HOWTO tu masz naprawde duzo rzeczy juz przygotowanych w standardzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 OK, a może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje oraz wie coś na temat nvidii? Wiecie, kernela nie rekompiluje się (czyt.: ja nie rokompiluję) codziennie, więc wolałbym zrobić raz a dobrze. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi