Skocz do zawartości

Apache + Php

ojdas

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nie do konca sie zrozumielismu mam zewnetrzny router usr...

do niego mam podlaczone 2 komp. 1 pod win 2 pod fc4 gdzie sie znajduje apache i php

teraz potrzebuje aby z internetu przez router byl dostepny komp z linuxem gdzie mam mam fc4 z apache, php i mysql. jak to zrobic i ewentualnie jakie przekierowania zrobic aby moza bylo czytac www i miec dostep do baz danych z tego kompa gdzie jest PC4

pzdr

peper

No to w jaki sposób chcesz to zrobić bez przekierowania portów :?:

Z tego, co się napatrzyłem, to na routerze sprzętowym też sie musi przekierować porty na daną usługe na odpowiedni host. Inaczej się siedzi za tzw. natem na adresie nierutowalnym.

Ten router nie ma strony konfiguracyjnej? Teraz chyba już każdy taką ma i wszystko można na niej 'wyklikać'.

wlasnie chcialem zrobic to przez przekierowanie portow ale cos mi nie wychodzi mam USR 9015, zarejestrowalem sie w no-ip.com wpialem te parametry do konfiguracji routera. Wybralem z NAT -- Virtual Servers Setup usluge na porcie 80 z przekierwaniem na IP wewentrzene komputeraz puli 192.168.x.x i teraz jak chce sie polaczyc to nic sie nie dzieje jak zrobilem to samo dla SSH i Putty to z sieci moga sie dostac na serwer ale www juz nie chce mi dzialac. w czym moze byc problem? pewnie w konfiguracji przekierowania ale gdzie ? :(