pepick Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Potrzebuję łaczyć się z Fedory 4 z Windowsem 2003. Znalazłem program Rdesktop w pliku tar.gz . Wypakowałem, w konsoli przeszedłem do katalogu gdzie się znajdue, daję "./configure" , w pewnym momencie wywala mi "Couldn't find your OpenSSL library installation dir Use --with-openssl option to fix this problem" Z tego co widzę to openssl mam w /usr/bin/ Co mam wpisać, żeby to ruszyło. Z góry dzięki za zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Jeśli nie bedziesz używał SSL, to przy ./configure wyłącz kompilacje Rdeskop z OpenSSl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepick Napisano Wrzesień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 będe korzystał z ssl raczej a tak dla nauki, jak wyłączyć ssl przy instalacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Znalazłem program Rdesktop w pliku tar.gz . Przecież są gotowe paczki: [y4kk0@X ~]$ yum list rdesktop Setting up repositories Reading repository metadata in from local files Available Packages rdesktop.i386 1.4.0-2 base [y4kk0@X ~]$ Naucz się korzystać z yuma. w pewnym momencie wywala mi "Couldn't find your OpenSSL library installation dir yum install openssl-devel będe korzystał z ssl raczej a tak dla nauki, jak wyłączyć ssl przy instalacji? ./configure --help Przypuszczam, że zadziała --without-openssl lub --disable-openssl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi