Pawelec Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Zainstalowałem FC4. Jako domyślnie uruchamiany system dałem linux. Teraz chciałbym zmienić żeby domyślny był Windows XP. Gdzie to się ustawia? Aha i jak zmienić żeby ruchamiał się KDE zamiast GNOME ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Zainstalowałem FC4. Jako domyślnie uruchamiany system dałem linux. Teraz chciałbym zmienić żeby domyślny był Windows XP. wejdz w tryb superuzytkownika (roota), a potem wyedytuj plik /etc/grub.conf, zmien pole default= na liczbe odpowiadajaca Windows XP, pierwszy wpis na numer 0 Aha i jak zmienić żeby ruchamiał się KDE zamiast GNOME ? jako zwykly uzytkownik (czyli "Ty") wpisz polecenie: switchdesk kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelec Napisano Wrzesień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Dzięki, default działa, lecz "switchdesk kde" nie, ani drgnie. Cały czas ten sam pulpit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Dzięki, default działa, lecz "switchdesk kde" nie, ani drgnie. Cały czas ten sam pulpit. switchdesk nie zmienia od razu pulpitu tylko ustawia w plikach konfiguracyjnych jakie srodowisko ma byc ladowane domyslnie jak sie wylogujesz po wydaniu powyzszego polecenia, i zalogujesz ponownie juz pownienes byc w kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelec Napisano Wrzesień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 Wielkie dzięki, teraz działa. Lecz wróciłem z powrotem na Gnome, KDE jest jakieś dziwne..., za duży pasek zadań... A tak w ogóle, to wygląda na to, że FC uruchamia się szybciej niż Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2005 KDE jest jakieś dziwne..., za duży pasek zadań... ahaahahhahahahahaha, a oto moje KDE <<kliknij mnie, bo zobaczyc powiekszony obrazek>> a wystarczylo PPMyszki na panelu, "Konfiguracja panelu", skonfigurowac, dodac co sie chce, wywalic co zbedne i juz... 60 sekund roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi