MitS Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Witam! Mam pytanie: czy mógłby ktoś mi podać linka do działąjącej paczki (najlepiej rpm) z gcc 3.4.4 na FC4 (gdy mam GCC 4) ?? I drógie → drugie pytanie: jak będe miał zainstalowane 2 wersje GCC (3.4.4 i 4.0) to jak kompilować pliki *.cpp wybierając wersję gcc. Czyli np. jeden plik o nazwie kkk.cpp chcem skompilować za pomocą wersji gcc 3.4.4 a drógi → drugi plik ppp.cpp chcem skompilować za pomocą wersji gcc 4.0 jak to zrobić ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 export CC=gcc32 export CXX=g++32 Nie potrzebujesz nic dodatkowo instalować. Wystarczy podać te polecenie (-a) i będzie się kompilować pod aktualnie zdefiniowaną wersją. ______________ Jakby jednak coś nie teges, to yum install compat-gcc-32 compat-gcc-32-c++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 ok ... zrobiłem to co napisałeś czyli: [mits@ozyrys ~]$ export CC=gcc32 [mits@ozyrys ~]$ export CXX=g++32 [mits@ozyrys ~]$ g++ -0 program program.cpp skompilował mi się plik i teraz jeszcze jedno pytanie: jak sprawdzić jaką wersją gcc został skompilowany program ?? Czyli jeżeli wezmę na jakiś inny komputer mój program i go skompiluje to jak sprawdzić wersję kompilatora jaką został skompilowany plik ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi