Skocz do zawartości

Neostrada

Gość Zuk87

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz "kochany" monopolista (TP) jest niesamowity!!! Niedość, że wszystkie programy do obsługi "wsparcia informatycznego" (jestem za to odpowiedzialny w mojej OKW) w tegorocznych wyborach są pod M$ :angry: to jeszcze TP coś zrobiła z neo :angry:. Modemy dostarczone od TP nie działają w całej gminie,a jeśli ktoś ma to podłączone przez router (i tylko tak) to już net działa. Ciekawe, nie? W większości OKW w mojej gminie mieści się w szkołach a tam jak mają neo to na zwykłym modemie od TP tzn,że większość została pozbawiona możliwości wysłania wyników wyborów do KBW (chyba tam to idzie).

Mamy XXI wiek, wielu ludzi korzysta z Internetu poprzez łącza szerokopasmowe a kiedy jest to najbardziej potrzebne nasz "kochany" monopolista pozbawia nas tej opcji, pozostaje stary "dobry" modem, przynajmniej on się łączy z siecią. To,że trzeba płacić za neo i połączenie przez modem to już inna sprawa ale kto by się tym przejmował... ktoś musi stracić by zarobić mógł ktoś... szkoda,że ponownie płaci za to klient a nie provider :(

Mam nadzieje,że taka sytuacja nie występuje w innych miejscach.

Niedość, że wszystkie programy do obsługi "wsparcia informatycznego" (jestem za to odpowiedzialny w mojej OKW) w tegorocznych wyborach są pod M$

no tez znam ten bol, ostatnio bylem na szkoleniu dotyczacym Hermesa (programu dla szkol) i informatyk prowadzacy szkolenie byl w szoku kiedy zapytalem jak sie instaluje ten program pod linuksem i czy byl w ogole testowany w innym systemie operacyjnym nie windows - inforamtyk sie zmieszal i powiedzial ze nie ...smutne to

pozatym ja rowniez jestem w OKW (wlasnie bylem sprawdzic sprzet i pobrac geografie wyborcza) :) ja na szczescie korzystam z netu przez kablowke w moim OKW i jest szybko i stabilnie, mam nadzieje ze tak bedzie rowniez po 20 ;)

nie rozumiem tylko co u Ciebie z tym netem jest nie tak, chodzi Ci o zwykle modemy telefoniczne podlaczane na neostradzie? jezeli tak to potrzebny jest filtr telefoniczny (ktory dostaje sie w zestawie z neo do podlaczenia telfonu) zeby podlaczyc zwykly modem

w szkolach w ktorych jestem informatykiem skorzystalem z projektu 'Edukacja z internetem' (dostalem 1 Mbs neo wraz z modemem/routerem z TP) i tam na wszystkich 4 neostradach wszystko dziala :unsure:

jednak jezeli jest to zaniedbanie ze strony TP to warto nawet napisac do Ministerstwa Edukacji lub Wladz samorzadowych, zeby wyciagnely wnioski i podjely dzialania, ja tak w jednym wypadku zrobilem i przynioslo to niesamowicie dobre efekty

nie rozumiem tylko co u Ciebie z tym netem jest nie tak, chodzi Ci o zwykle modemy telefoniczne podlaczane na neostradzie? jezeli tak to potrzebny jest filtr telefoniczny (ktory dostaje sie w zestawie z neo do podlaczenia telfonu) zeby podlaczyc zwykly modem

Wszystko jest zrobione jak należy, net działał wcześniej.

jednak jezeli jest to zaniedbanie ze strony TP to warto nawet napisac do Ministerstwa Edukacji lub Wladz samorzadowych, zeby wyciagnely wnioski i podjely dzialania, ja tak w jednym wypadku zrobilem i przynioslo to niesamowicie dobre efekty

Już działa wszystko, wina leżała po stronie TP ale już naprawili i na chwile obecną wszystko działa.

[edit]

Podczas wysyłanie wyników neo nie działało :angry: