beatl68 Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Zakupiłem drugą kartę sieciową. Zainstaowałem w komputerze. Uruchomiłem komputer. Fedora3 "rozpoznała' sprzęt, ale bez konfiguracji uruchomiła komputer. Po kilku próbach skonfigurowania nowej karty internet padł i sieć domowa też. Może ktoś pomoże. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Jest takie narzędzie jak system-config-network. W min sobie możesz skonfigurować obie karty. Stara karta jest oznaczona jako eth0, a nowa jako eth1. Wielka mi filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Wielka mi filozofia. Dlaciebie nie, dla niego tak. Dlatego poprosil o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Zakupiłem drugą kartę sieciową. Zainstaowałem w komputerze. Uruchomiłem komputer. Fedora3 "rozpoznała' sprzęt, ale bez konfiguracji uruchomiła komputer. Po kilku próbach skonfigurowania nowej karty internet padł i sieć domowa też. sad.gif Może ktoś pomoże. za mało informacji. jakie masz karty sieciowe? jakie adresy IP chcesz im przypisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxer1987 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Jedno karte masz zapewne do sieci w domu czy w bloku a druga do neta tez tak mam posluchaj wejdz do networing control i ustaw pojedynczo karty jezeli korzystasz z WAN ktora korzysta z dhcp to zaznacz dhcp a druga ..podaj w niej adres ip -taki jaki chcesz i bedzie on dopowiadal w sieci domowac np 192.168.01 maske podsieci 255.255.255.0 oraz bramke podsieci (tu wpisujesz juz z gory ustalone cyferki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi