aragorn Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Mój kumpel ma windowsa ale chciałby sobie zgrać ode mnie z dysku dane. Mam więc pytanie. Czy jeśli podłącze mój dysk do jego kompa to czy windows XP go wykryje i będzie można przegrać dane????. Niestety nie wiem jaki mój kumpel ma system plików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Windows go wykryje, ale żebyś mógł przeglądać dane z niego potrzebujesz dodatkowego oprogramowania, np: ex2fs lub Total Commander ze specjalnym plug-inem do obsługi ext2/3 (Ta wersja ma chyba tą możliwość). Niestety Ty nie będziesz miał możliwości zapisu z Win na swoje partycje ext3. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Wykryje, ale jeśli będziesz chciał przerzucić do Windowsa XP dane z partycji linuksowych twojego dysku, będziesz musiał skorzystać z odpowiedniego oprogramowania dla XP służącego do odczytu danych z partycji linuksowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Total Commander Power Pack na pewno ma odpowiednia wtyczke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Mój kumpel ma windowsa ale chciałby sobie zgrać ode mnie z dysku dane. [ciach] pod windy NT,2k,XP sa stery do obslugi dyskow linuksowych, http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/ext2ifs.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi