durny Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Witam, mam zamiar zainstalować sobie FC4 i mam pytanie: posiadam polaczenie z internetem przez modem USB Thomson TCM390 i IP przez DHCP, na płycie do niego nieznalazłem żadnych sterowników do Linuksa. Czy FC4 wykryje go automatycznie? a jak nie to co i gdzie mam poustawiać aby działał mi Internet. z góry dziękuje za wszelką okazną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 masz karte sieciowa w komputerze? czy nie lepiej polaczyc komputer z modemem za pomoca kabla sieciowego a nie usb? ja tak zrobilem, daje to o wiele szersze mozliwosci konfiguracji sieciowej w FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Ja osobiscie mam takie polaczenie prze kablowke ale za pomoca Motoroli SB4200. Najlepszym wybirem jest polaczenie przez sieciowke tak jak pisal perl, ale stery do polaczenia przez USB powinny byc. Mojego kiedys udalo mi sie odpalic na USB (ale to bylo juz dawno i nie pamietam za bardzo szczegolow ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durny Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Hmm do karty sieciowej mówicie ale jak? Modem ma tylko wejśćie na koncentryk i wyjście USB, więc to chyba odpada Chyba, że zancie jakiś inny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Modem ma tylko wejśćie na koncentryk i wyjście USB Aha no to pewnie odpada. Spodziewalem sie mozliwosci podpiecia pod karte myslalem ze to juz jest raczej standard w takich modemach. Poszukaj sobie na google czy juz ktos uruchomil ten modem na Linuksie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Modem ma tylko wejśćie na koncentryk i wyjście USB, więc to chyba odpada Chyba, że zancie jakiś inny sposób. moj kuzyn a takze inny znajomy ma ten sam model i jakos u nich jest port ethernetowy, wiec poszukaj u siebie bo raczej w tym samym modelu powinno byc wejscie sieciowe RJ-45, tutaj obrazek: http://pomoc.upc.pl/index.php?zaw=20⊂=50 zeby bylo latwiej znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durny Napisano Wrzesień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Wielkie dzięki za link, faktycznie mam gniazdo Rj-45 ale tutaj jest kolejny problem, zaklejone jest plombą kablówki , jak zerwę to może w przyszłości być lipa. Muszę się nad tym zastanowić. Albo próbować przez USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Zaklejone, apo kiego grzyba Skontaktuj sie ze swoim dostawca najlepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 zalecalbym rowniez skontaktowanie sie z dostawca internetu, zeby wyjasnic czy chodzi o to ze nie pownienes uzywac wejscia sieciowego czy moze o cos innego to cos innego to np. zabezpieczenie przed idiotami ktorzy probuja wloazyc wtyk usb do RJ-45, to nie zarty znam czlowieka ktory tak zrobil na tym modemie dlatego wlasnie niektorzy dostawcy robia taki trik z plomba lub zaslepka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 np. zabezpieczenie przed idiotami ktorzy probuja wloazyc wtyk usb do RJ-45, to nie zarty znam czlowieka ktory tak zrobil na tym modemie OMG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 to cos innego to np. zabezpieczenie przed idiotami ktorzy probuja wloazyc wtyk usb do RJ-45, to nie zarty znam czlowieka ktory tak zrobil na tym modemie I co udało mu się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 I co udało mu się ? udalo mu sie , jak przyjechalem wtyczka usb "tkwila" w wejsciu sieciowym (w dodatku pod kontem 90 stopni), ale co wazne po 20 min udalo mi sie naprawic gniazdo sieciowe w modemie net dziala do dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 jak przyjechalem wtyczka usb "tkwila" w wejsciu sieciowym (w dodatku pod kontem 90 stopni), LOL Weź, zrób z tego text i wrzuć na bash.org.pl. Ludzie się poleją ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 male sprostowanie, chcialem powiedziec ze ta wtyczka byla pod katem 45 stopni (czyli pod ukosem) bo inaczej jej sie chyba nie da wepchnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Troche OFFTOP ale godne uwagi. Czesto slyszy sie ze POLAK POTRAFI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi