Skocz do zawartości

Miernik Baterii

wklaczynski

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko wskazuje na to, że nie masz wsparcia dla APM w kernelu (chociaż zdaje mi się, że powinno być), tak jak jest napisane. Zdaje mi się, że musisz przekompilować kernel włączając wsparcie dla APM (chyba, że jest jako moduł, wtedy wystarczy go załadować poleceniem "modprobe"). A przy okazji tematu: też mam problem z miernikiem baterii (mi działa, ale raz pokazuje 0%, za chwilę prawidłowy poziom, a jeszcze chwilę później 100% :huh:). Jak ktoś miał taki problem, to niech poda rozwiązanie ;)

Właściwie to co niektórzy odradzają użwania apm i zastąpienie go bezpieczniejszym dla sprzętu acpi. Muszę przyznać, że wskaźnik baterii działał u mnie w jajku 1456, a w 1526 znów przestał. Trzeba będzie troszkę pogrzebać.

• 2 weeks later...

Hmm... ja próbowałem już jakiś czas temu, z żadnym z nowszych jajek. A co do APM i ACPI, to zdecydowanie preferuje ACPI. Jedyny plus, jaki daje używanie APM, to to, że można używać polecenia uśpienia z miernika naładowania akumulatora (w Gnome). A jak wyłączyłem ACPI, to z systemem działy się cuda...