lszk Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 phpBB wywala mi błąd że nie może połączyć się z bazą danych... A w ogóle php Ci obsługuje mysqla? Masz pakiet php-mysql? Sprawdz czy phpmyadmin się łczy normalnie, a jeszcze prościej sprawdz w phpinfo, czy ta baza tam występuje. <?php phpinfo(); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Październik 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 KaeS13 niestety nie pomogło Masz pakiet php-mysql mam a jeszcze prościej sprawdz w phpinfo, czy ta baza tam występuje. <?php phpinfo(); ?> ? jak tego użyć? Czcinki już załatwione dzięki KaeS13 jak na razie bawię się Fedorką 3, jak mój dysk wróci to wtedy może zainsataluję FC4 i wtedy zacznę się martwić^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 ? jak tego użyć? No piszesz sobie skrypt w php o takiej zawartości i go odpalasz na swoim apachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Październik 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 rozumiem że tworzę plik 'cośtam.php' o treści powyższej? tak zrobiłem, lecz nic mi się nie pojawiło... [na stronce ./cośtam.php] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 Skoro nic się nie pokazało, to poczytaj tutaj, może coś Ci pomoże. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=6803&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Październik 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 (edytowane) lecz przecież php mi działa. skoro pojawia się strona kontroli sum plików, a następnie skrypt instalacji... mój problem to jedynie db edit. odinstalowałem całe php z dodatkami, po czym zainstalowałem php 5.0.5 (coś w tę mańkę) i chciałem doinstalować (bo nic nie zadziałało) php-mysql i tu yum mnie zaskoczył wypisał paczki potrzebne mu do instalacji php-mysql, jedną z dwuch była... php... zgodziłem się na zainstalowanie, lecz nadal nie działa... usunałem z systemu wszystko: mysql, httpd i php i zainstalowałem na nowo. i nic w dodatku teraz nawet nie potrafię odpalić mysql Edytowane Październik 13, 2005 przez San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi