patchu Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 witam FATAL: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.10/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such device taki komunikacik wychodzi mi podczal ladowania sie Linuksa po calkowitym updatcie (yum update) i czy w Linuksie wystepuje tylko openGL czy Direct3D tez jest ? chociaz moze nie ma co sie pytac do te cale directX robi microsoft jak skonfigurowac w Fedora Core myszke na 5 przyciskow - mam A4 Tech Office 8k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 najprawdopodobniej jadro nie obsluguje acpi twojej plyty glownej, mozesz tymczasowo w grub.conf wpisac przy jadrze parametr: acpi=off lub acpi=force i czy w Linuksie wystepuje tylko openGL czy Direct3D tez jest ? chociaz moze nie ma co sie pytac do te cale directX robi microsoft no to sam sobie odpowiedziales jak skonfigurowac w Fedora Core myszke na 5 przyciskow - mam A4 Tech Office 8k bylo juz na forum, poszukaj postow z konfiguracja pliku xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 jak skonfigurowac w Fedora Core myszke na 5 przyciskow - mam A4 Tech Office 8k a nie czasem ona ma osiem przycisków i jeszcze jedno co do myszki to zgulaj do tego tematu i jak zaczaisz to napisz jak tego dokonałeś bo ja sobie z tą myszką poradzić nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 fakt ze ma 8 :] ale jakos bylem z windy przyzwyczajony ze ozystalem tylko z 5 (nie wgrywajac sterownikow) a co do tego dopisania w ktorym dokladnie miejscu ?? title Fedora Core (2.6.13-1.1526_FC4) root (hd0,5) kernel /vmlinuz-2.6.13-1.1526_FC4 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet initrd /initrd-2.6.13-1.1526_FC4.img hmmm doszedlem do wniosku (po przeczytaniu tamtych linkow) ze powino to wygladac podobnie do tego :] Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Buttons" "7" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Option "ZAxisMapping" "4 5" -- to pewnie odpowiada ze rolke ale moja mysza ma tylko jedna a juz standardowo byly przypisane 4 i 5 - od czego to zalerzy czy bbedzie 1 ,2 ,x ... ,7 ?? i czy ta konfiguracja jest poprawna ?? nie zresetuje kompa puki nie bede pewnien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 ja u siebie kombinowałem troche z tym ale nie zabardzo wyszło bo jak dałem takiego konfiga Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "Buttons" "7" Option "ZAxisMapping" "6 7" EndSection to pod rolką miałem ustawione funkcje wstecz naprzud ale jak nie mogłem ustawić pocznych przycisków tak dalej nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 chyba jednak sie nie dowiemy spyro jak sie konfiguruje mysz 7-przysiskowa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 gdybyscie poszukali w google to juz byscie sie dawno dowiedzieli ja swojego 6-przyciskowego Logitecha MX310 skonfigurowalem po przeczytaniu tego: http://www.x.org/X11R6.8.2/doc/mouse.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 kiedyś do tej samej strony dał mi linki gajownik ale nie zaspecjalnie rozumiem angilski to może dlatego mi sie nie udało skonfigurować tej myszki moja konfiguracja polegała na metodzie prób i błędów, no ale nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 perl a nie mogl bys poprostu wstawic twoj config mause z xorg.conf ? wtedy przekonfigurowanie na 7 przyciskow juz by bylo latwiejsze wiedzac jak wyglada config na 6 przyciskow bardzo bysmy prosili :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi