KaeS13 Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 Mam problem ze skonfigurowaniem serwera pocztowego a dokładnie rzecz ujmując z autentykacją użytkowników. Używam Postfixa i jedyne co udało mi się wymusić to autentykacja użytkownika który próbuje wysłać coś w świat natomiast zupełnie nie działa autentykacja kiedy użytkownicy tego serwera wysyłają do siebie „udając” innych lokalnych użytkowników nawzajem również mogą „udawać” inne domeny czyli jest takim open relay-em dla tej domeny. Dodatkowo gdy zestawiłem stunnel dla smtp autentykacja zupełnie umarła i stał się zwykłym open relay-em To podstawowa konfiguracja postfixa+saslauthd pop3 i pop3s z paczki dovecot a mój systemik to fedora 4 'smtpd_sasl_local_domain =' 'smtpd_sasl_auth_enable = yes' 'smtpd_sasl_security_options = noanonymous' 'broken_sasl_auth_clients = yes' 'smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination' 'inet_interfaces = all' 'smtpd_tls_auth_only = no' 'smtp_use_tls = yes' 'smtpd_use_tls = yes' 'smtp_tls_note_starttls_offer = yes' 'smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key' 'smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt' 'smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem' 'smtpd_tls_loglevel = 1' 'smtpd_tls_received_header = yes' 'smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s' 'tls_random_source = dev:/dev/urandom' 'pwcheck_method: saslauthd' > /usr/lib/sasl2/smtpd.conf 'mech_list: plain login' >> /usr/lib/sasl2/smtpd.conf Proszę o pomoc bo sam nie moge dojść o c.b.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi