@perl Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Dobrze perl ze umiesz zmieniac wpis w 'fstab'. za duzo umiejetnosci to nie trzeba, wystarczy troszke poczytac man fstab Ja jestem jeszcze za cienki w Linuksie, nie potrafie tego zrobic. tez jestes cienki w linuksie, ale probuje wszystko robic Próbowałem zmienic wpis w 'xorg.conf' w mandrivale2005 aby miec obraz na wyjsciu tv karty graficznej a rezultat uzyskałem taki ze obrazu na telewizorze nie uzyskałem a straciłem obrtaz na monitorze, system uruchomił sie tylko w trybie tekstowym i nawet polecenie'startx' nie pomogło, skonczyło sie reinstalka systemu powialo winda popelniles blad i masz nauczke - trzeba robic kopie bezpieczenstwa plikow konfiguracyjnych przed "grzebaniem" Wydaje mi sie ze system operacyjny instaluje sie po to by z niego korzystac a nie meczyc sie z jego konfiguracja w plikach tekstowych w których sa niezrozumiałe symbole i nazwy po angielsku. niestety ze wzgledu na wszechstronnosc stosowania komputerow i systemow operacyjnych, zaden z systemow sam sie w 100% nie dopasuje "telepatycznie" do tego co chcemy Jestem juz na to za stary , mam 41 wiosen na nauke nigdy nie jest za pozno, ostatnio nauczylem korzystac z poczty 73 letniego Pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2005 Sprawa rozwiazała sie w dosc ciekawy sposób; przy ponownej instalacji podczas partycjonowania zaznaczyłem opcje'ukryj składniki RAID i woluminy LVM i wtedy po zainstalowaniu systemu jest normalny 'fstab' i sa ikonki obu napedów na pulpicie czyli wszystko ok Czyzby prawidłowa zawartosc fstab zalezała od tej własnie opcji' 'ukryj składniki raid i woluminy lvm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi