Kriss Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Mam problem za porada jednego tematu z forum, przekopiowalem czcionki z Windy itp... ale i tak nie mam ich do wyboru w programach, za to stracilem mozliwosc pisania polskich znakow. Wykorzystalem porady z tego postu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0entry25505 . Pomozcie mi to odkrecic !! Prosze, nie chce robic reinstalki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 W czym możliwość pisania, w konsoli? progsach? W kde pobaw się w Centrum Sterowania zakładką fonty → wybierz tam jakąś czcionke z pznaczkami (albo to samo w qtconfig). Dla konsoli (aterm w moim przypadku), to ja mam kodowanie ustawione w jego pliku konfiguracyjnym. Bez tego też nie szło pisać po naszemu. PS. Ten opis spod powyższego linka stosowałem parenaście razy i (prawie*) zawsze wszystko chodziło bez problemu Co tam można źle zrobić * raz nie ruszyły całe X'sy, bo źle ścieżke w xorg.conf napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Moze poprostu odinstalował aspell-pl albo kde-i18n-Polish zobacz czy to masz su haslo root rpm -qa *aspell* rpm -qa *kde-i18n* pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi