blazejwiecha Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Co trzeba zrobić "dla laika" żeby mrtg zadziałał (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT go z Yum ale cos nie wiem jak go odpalić mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakubek Napisano Listopad 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 Przyłączam się do pytania, mam podobny problem, sciągnąlem mrtg i nie bardzo wiem co dalej robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Listopad 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 a nie lepiej zainstalować monitorix najnowszy plik z stąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakubek Napisano Listopad 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 Wykresy sa ciekawe, ale jak to sie bedzie instalowac na FC4, jakie dodatkowe pliki trzeba instalowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 moze cos komus pomoze : http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/in..._MRTG_for_Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny Napisano Czerwiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2007 Mam problem odnosnie monitorix. Gdy chce wyswietlic statystyki pokazuje mi cos takiego: file://localhost/var/www/cgi-bin/monitorix.cgi #!/usr/bin/perl # # @(#) Fibranet NSP, SL # Copyright Â? 2005-2007 by Jordi Sanfeliu # use strict; use CGI; my $query = new CGI; # The current two locations where the configuration file can reside. if ( -f "/etc/monitorix.conf") { require "/etc/ monitorix.conf"; } if ( -f "/usr/local/etc/monitorix.conf") { require "/usr/local/etc/monitorix.conf"; } our %GRAPHS; our $THEME_COLOR; my $time = "?when=" . $query->param('time'); my $graph = "&graph=" . $GRAPHS{$query->param('graph')}; my @host = split(/\./, $query->param('host')); my $theme = "&color=" . $THEME_COLOR; my $back_color = $THEME_COLOR eq "black" ? "#000000" : "#FFFFFF"; my $url = "/cgi-bin/monitorix/localhost.cgi" . $time . $graph . $theme; if($host[0] eq 'localhost') { $url .= "&mode=" . $host[0]; } else { $url .= "&mode=" . $host[0] . "&val=" . $host[1]; } calltocgi($url); exit(0); sub calltocgi { print $query->header('text/html'); print < HTML } Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezoo Napisano Czerwiec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2007 Mam problem odnosnie monitorix. Gdy chce wyswietlic statystyki pokazuje mi cos takiego: file://localhost/var/www/cgi-bin/monitorix.cgi #!/usr/bin/perl # # @(#) Fibranet NSP, SL # Copyright Â? 2005-2007 by Jordi Sanfeliu # use strict; use CGI; my $query = new CGI; # The current two locations where the configuration file can reside. if ( -f "/etc/monitorix.conf") { require "/etc/ monitorix.conf"; } if ( -f "/usr/local/etc/monitorix.conf") { require "/usr/local/etc/monitorix.conf"; } our %GRAPHS; our $THEME_COLOR; my $time = "?when=" . $query->param('time'); my $graph = "&graph=" . $GRAPHS{$query->param('graph')}; my @host = split(/\./, $query->param('host')); my $theme = "&color=" . $THEME_COLOR; my $back_color = $THEME_COLOR eq "black" ? "#000000" : "#FFFFFF"; my $url = "/cgi-bin/monitorix/localhost.cgi" . $time . $graph . $theme; if($host[0] eq 'localhost') { $url .= "&mode=" . $host[0]; } else { $url .= "&mode=" . $host[0] . "&val=" . $host[1]; } calltocgi($url); exit(0); sub calltocgi { print $query->header('text/html'); print < HTML } Co jest nie tak? nie masz wlaczonej obslugi perla w apachu czy w czyms co Ci chodzi jako serwer www, musisz dodac wpis do httpd.conf oraz do klauzuli gdzie masz definicje odnosnie polozenia katalogu www dodac wpis w jakich katalogach maja sie wykonywac pliki cgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi