Skocz do zawartości

Prosta Konfiguracja Mrtg Z Yum

blazejwiecha

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...
  • 6 months later...

Mam problem odnosnie monitorix.

Gdy chce wyswietlic statystyki pokazuje mi cos takiego:

file://localhost/var/www/cgi-bin/monitorix.cgi

#!/usr/bin/perl # # @(#) Fibranet NSP, SL # Copyright Â? 2005-2007 by Jordi Sanfeliu # use strict; use CGI; my $query = 
new CGI; # The current two locations where the configuration file can reside. if ( -f "/etc/monitorix.conf") { require "/etc/
monitorix.conf"; } if ( -f "/usr/local/etc/monitorix.conf") { require "/usr/local/etc/monitorix.conf"; } our %GRAPHS; our 
$THEME_COLOR; my $time = "?when=" . $query->param('time'); my $graph = "&graph=" . $GRAPHS{$query->param('graph')}; 
my @host = split(/\./, $query->param('host')); my $theme = "&color=" . $THEME_COLOR; my $back_color = $THEME_COLOR 
eq "black" ? "#000000" : "#FFFFFF"; my $url = "/cgi-bin/monitorix/localhost.cgi" . $time . $graph . $theme; if($host[0] eq 
'localhost') { $url .= "&mode=" . $host[0]; } else { $url .= "&mode=" . $host[0] . "&val=" . $host[1]; } calltocgi($url); exit(0); 
sub calltocgi { print $query->header('text/html'); print < HTML }

Co jest nie tak?

Mam problem odnosnie monitorix.

Gdy chce wyswietlic statystyki pokazuje mi cos takiego:

file://localhost/var/www/cgi-bin/monitorix.cgi

#!/usr/bin/perl # # @(#) Fibranet NSP, SL # Copyright Â? 2005-2007 by Jordi Sanfeliu # use strict; use CGI; my $query = 
new CGI; # The current two locations where the configuration file can reside. if ( -f "/etc/monitorix.conf") { require "/etc/
monitorix.conf"; } if ( -f "/usr/local/etc/monitorix.conf") { require "/usr/local/etc/monitorix.conf"; } our %GRAPHS; our 
$THEME_COLOR; my $time = "?when=" . $query->param('time'); my $graph = "&graph=" . $GRAPHS{$query->param('graph')}; 
my @host = split(/\./, $query->param('host')); my $theme = "&color=" . $THEME_COLOR; my $back_color = $THEME_COLOR 
eq "black" ? "#000000" : "#FFFFFF"; my $url = "/cgi-bin/monitorix/localhost.cgi" . $time . $graph . $theme; if($host[0] eq 
'localhost') { $url .= "&mode=" . $host[0]; } else { $url .= "&mode=" . $host[0] . "&val=" . $host[1]; } calltocgi($url); exit(0); 
sub calltocgi { print $query->header('text/html'); print < HTML }

Co jest nie tak?

nie masz wlaczonej obslugi perla w apachu czy w czyms co Ci chodzi jako serwer www, musisz dodac wpis do httpd.conf oraz do klauzuli gdzie masz definicje odnosnie polozenia katalogu www dodac wpis w jakich katalogach maja sie wykonywac pliki cgi