littled Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Witam. Po ostatniej aktualizacji (info,textinfo,openssl,openssl-devel,boost,boost-devel dokadnie) mam pewien problem: zaraz po zalogowaniu w konsoli wyskakuje mi błąd KDSKBENT: Invalid argument Failed to bind key 255 to value 2039 Prócz tego komunikatu, nie stwierdziłem żadnych problemów w użytkowaniu. Wie ktoś co się stało, a przede wszystkim jak to naprawić? Może wielce uciążliwe to na razie nie jest, ale lepiej na zimne dmuchać. Edit: poprawione dla przyszlych pokolen ;P : KDSKBEND -> KDSKBENT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Tam nie było przypadkiem KDSKBENT? Jaki masz kernel? Jeśli najnowszy z aktualizacji, to zgłoś ten problem tutaj → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=125133 Ten błąd nie powoduje większych komplikacji oprócz powyższego komunikatu ;-) Najgorsze jest to, że nie można go w łatwy sposób powtórzyć (sam to nawet raz miałem) i deweloperzy nie mogą przez to tego poprawić :/ Pojawia się jak widmo i tak samo znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
littled Napisano Październik 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Ops... faktycznie KDSKBENT. Pracuje na kernelu 2.6.11-1.14_FC3 (więc chyba nie najnowszy). Kamień z serca, że to nic poważniejszego... A jak temu zaradzić? Kiedyś samo zniknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Pracuje na kernelu 2.6.11-1.14_FC3 (więc chyba nie najnowszy). Najnowszy kernel w FC3 to 2.6.12-1.1378_FC3. Zaktualizuj system: yum update A jak temu zaradzić? Kiedyś samo zniknie? Spróbuj wgrać nowsze jajko. Mi to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi