gajownik Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 jestem po swiezej instalacji fedory 4.0 No to najpierw zaktualizuj cały system: yum update Poprawiono wiele błędów związanych z wydajnością i stabilnością systemu od czasu wyjścia FC4 :-) instalacja odbyla sie na kompie amd 1,8 + 512 ram geforce 3ti Ja mam AMD Athlon Xp 2000@1250 (czyli procek jest wolniejszy niż Twój)i tyle samo RAM-u i wszystko chodzi jak należy. W sumie z wersji na wersję jest tylko coraz lepiej. Aha, siedzę na KDE. /dev/VolGroup00/LogVol00 /dev/VolGroup00/LogVol01 Jesus co to ? Po pierwsze nie wzywaj imienia Pana Boga swego na daremne a po drugie to jest LVM2. Pozwala na trzymanie partycji na wielu dyskach. Całkiem fajna sprawa → http://www.tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/ Podsumowują, wpisy te są poprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Czego to ludzie nie wymyślą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 heeh dzieki @Gajownik moze znasz rozwiazanie mojego innego "problemu" tzn jak zmodyfikowac pliki abym mogl przelaczyc dysk z fedora (obecnie slave) przelaczyc go na master i pod slave podlaczyc dysk z winda ? oczywiscie chodzi mi o modyfikacje grub'a .... (problem opisany w innym poscie w tym dziale) ---------------- czy po "yum update" musze cos jeszcze uruchomic czy yum sam przeprowadzi instalacje ? S. ps. sciaga sie , troche tego jest hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 jak zmodyfikowac pliki abym mogl przelaczyc dysk z fedora (obecnie slave) przelaczyc go na master i pod slave podlaczyc dysk z winda ? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=6776 problem opisany w innym poscie w tym dziale Forum od dłuższego czasu nie czytam, więc nie wiem o który Ci chodzi. Nie mam też czasu na szukanie czy po "yum update" musze cos jeszcze uruchomic czy yum sam przeprowadzi instalacje ? Jeśli nie będzie żadnych problemów, to wszystko zrobi się samo. Najlepiej by jednak było, gdybyś najpierw zaktualizował yuma, a potem całą resztę: yum update yum yum update sciaga sie , troche tego jest hehe Nic dziwnego, skoro dostajesz nowe KDE, Qt, Firefoksa, OO.o, PHP, MySQL, GIMP-a, GCC, kernela, glibc, GTK2, poprawione X.org X11 i wiele więcej. W płatnych, zamkniętych systemach operacyjnych nowe funkcje i poprawki niektórych błedów uzyskuje się przy zakupie systemu z wyższym numerkiem. Tutaj jest inaczej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi