andrzej43 Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 CD-ROM jest zamontowany w /media/ a synaptic potrzebuje żeby w /mnt/ i nie chce dołączać płytek. Co możnaby zrobić? Chyba gdzieś coś czytałem że można zrobić dowiązanie symboliczne do /mnt ale jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Wykorzystaj polecenie ln, czyli np: ln -s /media/cdrom /mnt zakładając, że twój punkt montowania napędu CD to /media/cdrom. Wydaje mi się, że można by też dokonać zmian w konfiguracji synaptica, ale takiego rozwiązania ci nie podam, bo z synaptica nie korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej43 Napisano Październik 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Dzięki, do tego z książki przed chwilą doszedłem i zrobiłem tak, ale teraz znowu odpowiada, że na płytce brak pakietów dla apt-a. Co jeszcze można zrobić, czego używać, aby przegląedać pakiety z podziałem na grupy i instalować? A z płyt dodatkowych FC4 CD5-7 można tylko pojedynczo instalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 A te dodatkowe płytki nie są przypadkiem zbiorem pakietów źródłowych dystrybucji (scr.rpm) ? Może warto abyś zainteresował się programikiem - yumex (zainstaluj poprzez: yum install yumex), jest to taka graficzna nakładka na yuma, pozwalająca na przeglądanie pakietów i zaznaczanie ich do instalacji metodą analogiczną do tej, którą znasz z synaptica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej43 Napisano Październik 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Dobry ten yumex!!! Dzięki. Ate płyty 5-6 od FC4 zawierają różnego typu paczki, bardzo dużo RPM. Jest też Left Hand, ale tu jest jakiś plik instalacyjny, co to może być, coś niczym z Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi