Skocz do zawartości

Ip_ttl

gwiazdor_online

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ma kotś może do "sprzedania" jądro w wersji 2.4.29 lub coś koło tego z wbudowanym modułem ip_TTL?

Próbowałem kompilowć do tego celu jądro własnoręcznie, ale moje nowe jajko sieje tylko spustoszenie tongue.gif

Przesyłajcie ludzie dobrej woli:) [email protected]

Tak na marginesie, to potrzebuje coś zrobić z tym:

root@bajkonur:~# iptables -t mangle -A OUTPUT -j TTL --ttl-set 64
iptables: No chain/target/match by that name

Jesli ktoś zna inny sposób na poradzenie mi w tej kwestii, to także proszę o jego podanie smile.gif

Pozdrawiam!

PS. Proszę się nie śmiać. Ja po prostu słabo znam tematy związane z jądrem i modułami smile.gif

Tak na marginesie, to potrzebuje coś zrobić z tym:

root@bajkonur:~# iptables -t mangle -A OUTPUT -j TTL --ttl-set 64
iptables: No chain/target/match by that name

Jesli ktoś zna inny sposób na  poradzenie mi w tej kwestii, to także proszę o jego podanie smile.gif

1. ustaw CONFIG_IP_NF_MATCH_TTL=m i mysle ze bedziesz mial ten modul

2. brakuje obiektow potrzebnych do tworzenia regul, ostatnio mialem to samo jak robilem wlasne mocno skrojone pod siebie jadro.. pomoglo wkompilowanie mnostwa opcji w kernel dotyczacych filtrowania, ale mysle ze kluczowa jest opcja CONFIG_IP_NF_MANGLE=y w sekcji # IP: Netfilter Configuration...

Oba ustawinia configu wykonalem juz uprzednio.

Poza tym sprawdziłem i dowiedziałem się, że plik raczej nazywa się ipt_ttl, który posiadam, zatem jądra już nie potrzbuję, bo znalazłem moduł.

Tym niemniej komunikat iptables pozostaje niewzruszony, nawet po załadowaniu wszystkich dostępnych modułów.

Brak mi już sił. Wszystko, co było podane w dostępnych źródłach zawiodło. Potrzebny jest chyba ktoś, kto już kiedyś miał tak isam problem.

Pozdrawiam!

Oba ustawinia configu wykonalem juz uprzednio.

Poza tym sprawdziłem i dowiedziałem się, że plik raczej nazywa się ipt_ttl, który posiadam, zatem jądra już nie potrzbuję, bo znalazłem moduł.

Tym niemniej komunikat iptables pozostaje niewzruszony, nawet po załadowaniu wszystkich dostępnych modułów.

Brak mi już sił. Wszystko, co było podane w dostępnych źródłach zawiodło. Potrzebny jest chyba ktoś, kto już kiedyś miał tak isam problem.

Pozdrawiam!

A czy czasem nie musisz sobie zaplikować patcha patch-o-matic-ng?

Właśnie wdrażam patch-o-matic i w zasadzie nie wiem czym się różni od wersji ng. Nie wiem też, czy jeszcze czegoś ze strony netfiltera nie będę musiał instalować. Wszystko to jest takie męte, a każda kompilacja jądra na moim kompie to ponad pół godziny wyjęte z zyciorysu dry.gif

Pozdrawiam!