gwiazdor_online Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Witam, Czy ma kotś może do "sprzedania" jądro w wersji 2.4.29 lub coś koło tego z wbudowanym modułem ip_TTL? Próbowałem kompilowć do tego celu jądro własnoręcznie, ale moje nowe jajko sieje tylko spustoszenie Przesyłajcie ludzie dobrej woli:) [email protected] Tak na marginesie, to potrzebuje coś zrobić z tym: root@bajkonur:~# iptables -t mangle -A OUTPUT -j TTL --ttl-set 64 iptables: No chain/target/match by that name Jesli ktoś zna inny sposób na poradzenie mi w tej kwestii, to także proszę o jego podanie Pozdrawiam! PS. Proszę się nie śmiać. Ja po prostu słabo znam tematy związane z jądrem i modułami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Tak na marginesie, to potrzebuje coś zrobić z tym: root@bajkonur:~# iptables -t mangle -A OUTPUT -j TTL --ttl-set 64 iptables: No chain/target/match by that name Jesli ktoś zna inny sposób na poradzenie mi w tej kwestii, to także proszę o jego podanie 1. ustaw CONFIG_IP_NF_MATCH_TTL=m i mysle ze bedziesz mial ten modul 2. brakuje obiektow potrzebnych do tworzenia regul, ostatnio mialem to samo jak robilem wlasne mocno skrojone pod siebie jadro.. pomoglo wkompilowanie mnostwa opcji w kernel dotyczacych filtrowania, ale mysle ze kluczowa jest opcja CONFIG_IP_NF_MANGLE=y w sekcji # IP: Netfilter Configuration... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Oba ustawinia configu wykonalem juz uprzednio. Poza tym sprawdziłem i dowiedziałem się, że plik raczej nazywa się ipt_ttl, który posiadam, zatem jądra już nie potrzbuję, bo znalazłem moduł. Tym niemniej komunikat iptables pozostaje niewzruszony, nawet po załadowaniu wszystkich dostępnych modułów. Brak mi już sił. Wszystko, co było podane w dostępnych źródłach zawiodło. Potrzebny jest chyba ktoś, kto już kiedyś miał tak isam problem. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Oba ustawinia configu wykonalem juz uprzednio. Poza tym sprawdziłem i dowiedziałem się, że plik raczej nazywa się ipt_ttl, który posiadam, zatem jądra już nie potrzbuję, bo znalazłem moduł. Tym niemniej komunikat iptables pozostaje niewzruszony, nawet po załadowaniu wszystkich dostępnych modułów. Brak mi już sił. Wszystko, co było podane w dostępnych źródłach zawiodło. Potrzebny jest chyba ktoś, kto już kiedyś miał tak isam problem. Pozdrawiam! A czy czasem nie musisz sobie zaplikować patcha patch-o-matic-ng? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Właśnie wdrażam patch-o-matic i w zasadzie nie wiem czym się różni od wersji ng. Nie wiem też, czy jeszcze czegoś ze strony netfiltera nie będę musiał instalować. Wszystko to jest takie męte, a każda kompilacja jądra na moim kompie to ponad pół godziny wyjęte z zyciorysu Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi