dawidson Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Zrobilem skrypt ktory robi zapasowa kopie # kopia zapasowa celego dysku echo 'Kopia zapasowastart' cd /test rar -a m5 test.rar /root/rar test=$? if [ $test = 0 ];then echo 'niestety udalo sie' echo 'kopiowanie plikow do root' cp /test/test.rar /root/ else echo ' byl blad ',$? fi Crontab tego nie wykonuje dlaczego czy ktos zwas zna parametr aby po spakowaniu nie kasowal plikow w rarze U góry to taki przykład' Odpowiem brakowalo pelnej sciezki do skryptu. Taki szczegół a tyle czasu... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Odpowiem brakowalo pelnej sciezki do skryptu. Taki szczegół a tyle czasu... Hehe, jedna z pierwszych rzeczy jakiej mnie uczono na zajęciach z Linuksa: w crontabie zawsze podajemy bezwzględną ścieżkę do programu. Wczoraj sobie dodałem kilka wpisów do crontaba wysyłających maile do kolegi i zapomniałem je usunąć No coż, 700 maili to nie jest rzecz, która cieszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi