rsobczuk Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Czy ktoś mi powie co to jest /usr/sbin/logrota ??? Zajmuje mi przez jakieś 2 godziny prawie 100% procesora... proces odpala się jakoś codziennie w nocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
night Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Hmmm... Wydaje mi się że popełniłeś błąd - miało być logrotate Jeśli tak - jest to proces sprawdzający nasze logi. Potrzebne tylko dla serwerów. Oto głębszy opis : http://linux.insurgents.net/artykuly/logi.htm Jest tam opis jak dodać do crona Logrotate - postąp analogicznie jeśli nie chcesz tego procesu w swoim kompie . Pozdrawiam najt ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rsobczuk Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Byc moze, ze tak sie nazywa. Skopiowalem nazwe procesu... stad to /usr/sbin/logrota Jeszcze pytanie... co on sprawdza w tych logach??? Co się stanie, jak to wyłączę??? Ale dziekuje za odpowiedz... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi