ednet Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 witam zainstalowalem FC4 i chyba system wysyła różne komunikaty do użytkownika root. jaki pop3 i nazwę usera mam wpisać żeby tą pocztę odebrać? probowalem pop3: localhost i user root albo root@localhost i nic. Jakie dane mam wpisać? ednet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 vim /var/mail/[user] Nic nie trzeba ustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 A nie prosciej zalogowac sie na (_root'a_ → roota) ORT w terminalu i wpisac 'mail' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ednet Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 dzieki za pomoc. a co mam wpisać żeby móc sprawdzac pocztę na innym komputerze w sieci LAN? POP3: IP_linuxa user: root ednet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 dzieki za pomoc. a co mam wpisać żeby móc sprawdzac pocztę na innym komputerze w sieci LAN? POP3: IP_linuxa user: root Na tym "innym komputerze w sieci LAN" uruchamiasz dowolnego klienta ssh/ssh2 i laczysz sie po IP... logowanie na roota i po krzyku. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ednet Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 dzieki za pomoc. a co mam wpisać żeby móc sprawdzac pocztę na innym komputerze w sieci LAN? POP3: IP_linuxa user: root Na tym "innym komputerze w sieci LAN" uruchamiasz dowolnego klienta ssh/ssh2 i laczysz sie po IP... logowanie na roota i po krzyku. Pozdro Teraz tak robię jednak chciałbym sprawdzić jak sciągnąc pocztę TheBatem (pod Windows) lub KMail. Wpisywałem różne ustawienia i nic. ednet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi