Scorpion Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 czemu mi fedora tak wolno chodzi ? mialem wczesniej i tak nei bylo, dysk padl i teraz od nowa zainstalowalem, ale chodzi strasznie wolno terminal mi sie otwiera 15 sekund, przegladarka 20 i w ogole zamula strasznie kazdy program wymaga bardzo duzo czasu co sie moze dziac ?? moze cos nieustawione ? jesli da sie to jakos wlaczyc to co to jest i jak ? dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Powyłączać, co zbędne, zapuścić DMA dla dysków (bo wtedy automatycznie się nie włączało). Sprawdzić w topie, co Ci tam zasoby zżera, zrobić upgrade sysa, bo update'y też wielokrotnie na to wpływają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 dzieki za odpowiedz, ale jesli bylbys laskawy napisac jak to dma zapuscic i to wszystko inne zrobic to naprawde bylbym wdzieczny, bo chce sobie posiedziec dzis w fedorce, ale z taka predkoscia to naprawde nic nize zrobie, nawet up2date pakiety wono ciagnie pomimo ze proxy jest, po prostu wszystko strasznie wolno dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Zamiast up2date zacznij używać yuma albo apta (w FC2 jeszcze był wspierany). Chociaż po takim czasie, nie wiem, czy będą jeszcze jakieś upgrade'y do tej wersji. Może już czas przerzucić się na FC4? Co do DMA, to musisz zainteresować się hdparmem. Było już o tym na forum http://forum.fedora.pl/index.php?act=Searc...highlite=hdparm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi