skazi Napisano Czerwiec 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2004 Skompilowałem sobie jądro 2.6.6 w FC2 i wszystko poszło bez zarzutu do czasu gdy próbowałem z niego wystartować. Podczas uruchamiania pisze coś takiego: VFS: Cannot open root device "LABEL=/" or unknown-block (0,0) Please append a correct "root=" boot option Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block (0,0) i system się nie uruchamia Mam gruba ale on raczej jest dobrze ustawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Czerwiec 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2004 Może w konfiguracji kernela wyłączyłeś za dużo systemów plików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Czerwiec 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2004 Raczej nie najpierw wkompilowałem w jądro ext2, 3 i fat i nie działało a teraz w jądrze mam tylko ext2 i 3 reszta jako moduły ( oczywiście tylko te potrzebne) i dalej tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2004 Sry, nie mam czasu, ale zerknij tu:http://marc.free.net.ph/message/20040428.0...5.b600e7e7.html http://kerneltrap.org/node/view/2992 Wklej treść errora do googli, aż się roi od wyników "exact match" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Czerwiec 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2004 Udało się w moim przypadku musiałem wpisać w grubie: root=0303 i już działa. Tylko teraz Xmms działa tylko z wtyczką OSS mimo że alse wkompilowałem również w jądro. Aha i nie wiem czemu ale jak odpalam z tego jajka to pliki textowe (.txt) czyli również konfiguracyjne nie mają ikonek tylko jest sam napis trochę to dziwne Może ktoś mi pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi