qkash Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Witam /sbin/ldconfig: /usr/lib/libmhash.so.2 is not a symbolic link Sądzę, że przez ten błąd nie działają mi niektóre aplikacje bez ścieżki(w moim przypadku np. ifconfig, iwlist itp.). Uruchamiając je przez /sbin tudzież /usr/sbin nie ma żadnych problemów. Czy jest ktoś w stanie coś na to zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Po sprawdzeniu u siebie yum provides libmhash.so.2 mhash.i386 0.9.2-3 extras Matched from: libmhash.so.2 Sprawdz czy jest u ciebie zainstalowane , moze usuwałeś coś innego z systemu i usuneło ci tą biblioteke Jak potrzebujesz to usuń i ponownie zainstaluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qkash Napisano Październik 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Hmm... co ciekawe plik istnieje. Zrobiłem symlinka do tego pliku w tym samym katalogu o nazwie libmash.so.2.2 i tego błędu już nie ma, chociaż dalej brak u mnie iwlist, działa tylko poprzez /sbin/iwlist :/:/:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 A jakie wydajesz polecenia su czy su - powinieneś su - http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Root na przyglad jak su to robisz /sbin/ldconfig su - to ldconfig Drugie polecenie daje ci prawa wraz z zmiennymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qkash Napisano Październik 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Ok,po restarcie wszystko się wyjaśniło. Dzięki za pomoc, temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi