DAREK WL. Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 Wiem że mój problem był już poruszany na tym forum ale mimo to pisze o nim jeszcze raz ponieważ porady z wczesniejszego posta nie sprawdziły sie u mnie Chodzi po prostu o to ze aktualizacja systemu poleceniem 'yum update' zakonczył sie kompletnym fiaskiem gdyż plik 'kdelibs -3.4.2 jest w konflikcie z plikiem polonizujacym KDE. System pobrał 670 MB w ciagu 11 godz i nic to nie dało Mam nadal to samo jadro. firefoxa, i wszystko inne Co mam zrobic w takiej sytuacji Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 Jakich używasz repo?? System pobrał 670 MB w ciagu 11 godz i nic to nie dało Mam nadal to samo jadro. firefoxa, i wszystko inne Jeśli wcześniej wywaliło Ci błąd o konflikcie to yum nie zainstalował tych paczek, ale są one nadal na dysku w /var/cache/yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 Ten temat na forum 1000 razy wykanaj dokładnie to co napisze po kolei 1. yum remove kde-i18n-Polish 2. yum update 3. yum install kde-i18n-Polish ps: jak drugi raz zrobisz update to ci wszysko zainstaluje yum ma te paczki w cache i wie że są bedzie chciał pobirać wszystkie pakiety , ty musisz mu pozwolić a pobierze te brakujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 na przyszlosc , dla tych ktorzy pobieraja aktualizacje przez 11 godzin, a potem cos im sie nie zainstaluje - istnieje taki "magiczny" parametr yuma --exclude={nazwa_pakietu} pozwala on na pominiecie instalacji wybranego pakietu/ow wiec kiedy nameczycie sie pobierajac setki megabajtow pakietow i nie znajdziecie rady na forum aby cos naprawic to zainstalujcie cala reszte pomijajac to co powoduje problemy, co do twojego problemu to zrob tak jak powiedzial arturek (chyba nawet ja ten sposob zaproponowalem , byl jeszcze inny z wykasowaniem niektorych plikow z cache'u yuma, ale ten sposob tutaj jest bardziej elegancki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi