durny Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Witam, chciałbym prosić o pomoc, w satnie wskazującym zmieniłem hasło roota i teraz niemogę go sobie przypomnieć Nic niemogę zainstalować. Czy jest jakas mozliwość odzyskania hasła. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Uruchom linuksa w trybie "single", jezeli masz taka mozliwosc. Masz wtedy mozliwosc zmiany hasla roota. Jest to jedna z mozliwosci. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durny Napisano Listopad 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Heh a jak to zrobić mam FC4 mam także Rescue Disk czy tym dyskiem da radę ? spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Heh a jak to zrobić mam FC4 mam także Rescue Disk czy tym dyskiem da radę ? spróbuję przede wszystkim sprobuj poszukac na forum temat byl poruszany kilkadziesiat razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durny Napisano Listopad 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 poszukałem na googlach i znalazłem o tym trybie, kurde aż boję się pisac bo forum ciągle pada. Uzywając GRUBa należy podczas wyboru wersji sytemu zanaczamy jakąś, naciskamy "e" potem wybieramy linijkę zaczynającą się od kernel /vmlinuz-...... i dopisujemy zaraz za wersją jądra single zatwierdzamy zmiany ENTER-em poczym naciskamy "b, i nakoncu wpisujemy passwd poczym podajemy nowe hasło roota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Uzywając GRUBa należy podczas wyboru wersji sytemu zanaczamy jakąś, naciskamy "e" Jeśli tylko coś chcesz zmienić w opcjach jądra, to szybciej będzie wcisnąć a (append). Potem nie trzeba klikać, b, itd ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durny Napisano Listopad 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Wielkie dzięki, bardzo się przyda bo nie wiem czemu ale czasem przyjdę do domu w satnie wskazującym to mam tendencje do amiany hała roota, oczywiście rano pamiętam, ze zmieniłem ale niepamiętam na jakie. Szkoda, że nieda się podejrzeć mógłbym sie pewnie pośmiać . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi