charon Napisano Czerwiec 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2004 Zainstalowałem windowsowe czcionki. Wszystkie pochodzą z WindowsaXP, oprócz paru ściąganych z sieci. Instalowałem tylko czcionki TrueType, .ttf Robiłem to tak jak w Auroksie (tam działało). Skopiowałem je do /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/ Jednak w przeciwieństwie do Auroksa FC2 nie widzi tych czcionek. Nie widzi ich np. OpenOffice. Jak zrobić, by były widoczne. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2004 Ja przekopiowałem do /user/.fonts i działa Pamiętaj, żeby zrestartować X-y Pozdro P.S. Temat pojawiał się już na forum kilka razy - szuakaj np tu: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...533&hl=czcionki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charon Napisano Czerwiec 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2004 Rzeczywiście. Ale dokładnie, to: /usr/share/fonts/TTF Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Czerwiec 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2004 Może być jeszcze jedna sytuacja kiedy pakujesz czcionki z Windy zalogowany na koncie roota. Wtedy po następnym zalogowaniu jako zwykły użytkownik nie zobaczysz czcionek bo mają prawa root-a. Musisz zwyczajnie jako root ustawić im prawa dostępu na 755 i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charon Napisano Czerwiec 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2004 To nie było to. Tylko zły katalog. Już działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Czerwiec 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2004 Tatanek mogli Cię poźniejszy czytający nie zrozumieć - bo zapewne miałeś na myśli katalog: ~/.fonts (czyli katalogo domowe użytkownika) ... a ktoś z mniej zaawansowanych mógł to odczytać jako katalog /usr ... ...tak jakoś mi się to rzuciło w oczy ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 Kurcze, racja [/b]marcYr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 Tutaj jest rpm z czcionkami Ms: http://www-personal.engin.umich.edu/%7Emir....3-3.noarch.rpm Wystarczy zainstalować i później: #/etc/init.d/xfs restart Na pewno działają z OOo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi