Stef Napisano Listopad 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2005 Witam. Mam problem, zachciało mi się serwować poprawny do bulu XHTML no i zrobił się oczywiście problem z wiadomo jaką przeglądarką. Poszperałem i zabrałem się za negocjowanie typu zawartości przy pomocy skryptu PHP i nawet działa. Sęk w tym że nie mogę sobie poradzić z taką wydawało by się drobnostką jak odwołanie do pliku w PHP, a bardziej do rzeczy: mam w pliku ze stroną na samym początku coś takiego: <?php include('../../common/content.php') ?> w założeniu odwołujące się do pliku /common/content.php, natomiast plik z którego się odwołuję znajduje się /z/x/plik.php i nie działa , przy czym w sytuacji z odwołaniem tylko o jeden katalog wyżej już wszystko jest ok. Druga rzecz, to jak powinien wyglądać plik .htaccess? Chciałem ustawić sobie strony błędów i domyślne pliki otwierane w katalogach ale coś nie tak ze składnią robię.. Na koniec dodam że to dotyczy serwera w Domeny.org, dla subdomeny (nie wiem czy to ma znaczenie). Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi