kozel Napisano Listopad 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2005 wlasnie zainstalowalem fed4. mam tez winde xp na dysku. dysk jest sata. celowo nie zainstalowalem gruba w mbr. mam natomiast gruba na dyskietce. probowalem juz wielu komend ale nic nie wychodzi. pyt: jakiej komendy uzyc w grubie, w jakim ukladzie, by uruchomic fedore. wiem ze musze podac zrodlo, czyli partycje. diabel spi w szczegolach. poczatkujacy, ale zdeterminowany. dzieki za ew pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2005 wlasnie zainstalowalem fed4. mam tez winde xp na dysku. celowo nie zainstalowalem gruba w mbr. mam Tez mam fedore oraz windows i zainstalowałem gruba Czemu tego nie zrobiłeś , grub ci nie odpowada zainstaluj grub nie bedzesz miał problemów http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...id=27&Itemid=34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Listopad 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2005 przede wszystkim pamietaj ze dysk sata widziany bedzie jako /dev/sda a nie hda pyt: jakiej komendy uzyc w grubie, w jakim ukladzie, by uruchomic fedore. wiem ze musze podac zrodlo musisz podać kolejność partycji na dysku żeby ktos mógł z tym Ci pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozel Napisano Listopad 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 ok. mam dyski ntfs z w xp, czyli c,d,e,f. napedy to a,g. w windzie widze part linuksowa jako h. to tyle. wywalilem sie na tych dyskach. swap i part (_linuxa_ → Linuksa) ORT to hyba sda8 albo9. dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 jesli w Twoim pliku devices.map: (hd0) /dev/sda to spróbuj takich ustawien w grub.conf title Fedora Core (2.6.14-1.1637_FC4) root (hd0,5) kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-1.1637_FC4 ro root=LABEL=/ rhgb quiet initrd /boot/initrd-2.6.14-1.1637_FC4.img title Windows XP rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 2.6.14-1.1637_FC4<= oczywiście wprowadz swoją nazwe wersji jadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi