Fedajkin Napisano Listopad 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 Ściągnałem sobie źródełko do gkrellm w rpm i jakież było moje zdziwienie gdy ukazał mi sie napisa: Plik "//home/fedajkin/Desktop/gkrellm-2.2.5-0.rf.src.rpm" jest źródłowym RPM, który nie może być zainstalowany programem system-config-packages. Mówie sobie: nie to nie, jak nie kijem go to pałą i wpisuje rpm -i gkrellm-2.2.5-0.2.fc4.rf.src.rpm ostrzeżenie: gkrellm-2.2.5-0.2.fc4.rf.src.rpm: Nagłówek Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 1aa78495 błąd: nie można utworzyć %sourcedir /usr/src/redhat/SOURCES podłamałem się i nie wiem co mam zrobić z tym fantem... ściągałem różne binarki i zawsze to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Listopad 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 Fedajkin może trochę odpocznij od kompa src musisz najpierw skompilować rpbbuild jak dobrze pamiętam a najlepiej jak w konsoli wstukasz: yum install gkrellm Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Listopad 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 Fedajkin może trochę odpocznij od kompa src musisz najpierw skompilować rpbbuild jak dobrze pamiętam a najlepiej jak w konsoli wstukasz: yum install gkrellm Pozdro Dzięki za to że dbasz o moje zdrowie, ale nie... samo wpisanie yum install gkrellm też za dużo nie daje jeżeli nie masz odpowiednich repo. No ale człowiek nie jest taki coby się szybko nie uczył i dałem radę - znalazłem odpowiednie repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi