orzeszko Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Mam FC4. Zainstalowany. Ładnie zapdejtowany i mnóstwo programów do niego itp. Kroi się nowy, większy dysk. Jak przenieść fedorkę na nowy dysk bez ponownej instalacji wszystkiego od zera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 maly BUMP i podlaczam sie pod pytanie S> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Przenieść pliki i przekonfigurować /etc/fstab oraz grub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Nie zadałbym tego pytania, gdybym wcześniej nie próbował tak zrobić. Miałem w domu 'testową' 10GB. Zainstalowałem sobie fc4, pobawiłem się i mówię - "Teraz siup na mój 'domowy' dysk". Założyłem 'adekwatne' partycje, przegrałem wszystko 'łeb w łeb" (wystartowałem z płytki jako rescue), przeedytowałem fstab-a i grub-a i ... przy starcie wywalił mi jakieś błędy w /proc (czy coś podobnego...) Może coś źle zrobiłem..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 Pare(naście) razy gajownik pisał, jak to zrobić. Szukaj jeszcze działa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Ja ostatnio gentoo przenosiłem magicznym poleceniem cp i działa. Tyle że trzeba konfigi pozmieniać, np. /etc/fstab, /boot/grub/grub.conf i może coś tam jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi